Rezultatele Concursului Național de Compoziție ENCORE

Rezultatele Concursului Național de Compoziție ENCORE

 

Așteptarea a luat sfârșit!

 

Juriul, compus din compozitorii Doina Rotaru, Gabriel Almaşi şi Cristian Lolea, a deliberat și a ales cei patru câștigători ale căror creații vor fi interpretate în cadrul Turneului Encore¸ susținut de pianista Adriana Toacsen. Acesta se va desfășura în  toamnă la București (eveniment inclus în Festivalul Internațional MERIDIAN – “Persona”), Cluj Napoca, Timișoara, Iași și Brașov. De asemenea, compozițiile selectate vor fi publicate într-un volum de partituri și vor fi înregistrate pe albumul audio Encore.

 

Lucrările câștigătoare sunt:

  • Andrei Petrache (n. 1998, Bucureşti) – „Vertij”
  • Irina Perneş (n. 2001, Bucureşti) – „Old Women Falling Out”
  • Andrei Virgil Popescu (n. 1997, Iaşi) – „Allemande à la Chopin”
  • Rubin Szabó Bázsa Lovász (n. 2002, Cluj-Napoca) – „Malneirophrenia”

 

Juriul a ales să ofere două mențiuni speciale lucrărilor:

  • George-Ioan Păiş (n. 1994, Cluj-Napoca) – „Interfon stricat”
  • Oana-Maria Vardianu (n. 2002, Bucureşti) – „Danse orientale”

Acestea vor fi publicate în volumul de partituri Encore.

 

Premiile sunt acordate de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Felicitări tuturor participanților!

 

Concursul ENCORE a fost destinat compozitorilor români cu vârsta până în 30 ani, tema  concursului fiind miniatura instrumentală încadrabilă în categoria lucrărilor  din sfera bis-ului (encore), pentru pian. Creațiile ce vor fi înscrise în competiție au avut  o durată recomandată de 3 minute.

 

Competiția şi proiectul Encore – inițiate de pianista Adriana Toacsen, care și-a dedicat, în ultimii ani o mare parte a timpului susținerii muzicii contemporane – își propun să îmbogățească repertoriul de bis-uri, miniaturile instrumentale ce râmân în memoria afectivă a publicului, la final de concert. În lumea muzicii clasice, bisurile întruchipează surpriza, celebrarea efortului interpretativ și a conexiunii dintre solist și public. Pentru concertist, bisul este momentul de evadare din rigoarea programului de concert, momentul de relaxare, de celebrare, dar și punctul în care se pot etala abilitățile tehnice și interpretative, umorul interpretului.

 

Proiectul şi Concursul național de compoziție Encore sunt organizate de Asociația Art&Co și co-finanțate de Administraţia Fondului Cultural Naţional și Stalfort Legal. Tax. Audit. Partenerii proiectului: Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor Români, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Filarmonica „Banatul” Timișoara, Filarmonica Transilvania și Filarmonica Brașov. Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Societatea Muzicală, Actualitatea Muzicală, Bookhub, Metropotam.

Vezi articolul pe CIMRO.RO

PROIECT CO-FINANTAT DE:

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Copyright Encore.ro © 2024 All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram